Tips för dig som söker jobb
Re:Shift samarbetar med Söder & Co och Premier. Våra partners annonserar dagligen nya jobb på deras hemsidor.
Längre ner finner du information om hur du kan ansöka till dessa tjänster och tips för dig som söker jobb.


Hitta ditt nästa jobb hos några av våra partners:
Söder & Co
Söder & Co har arbetat med bemanning, inhyrning och rekrytering sedan 1999. Rekryteringarna sker med engagemang och sikte på långsiktiga relationer.
Du som söker jobb kan se vilka jobb som finns tillgängliga redan nu, och registrera dig för att automatiskt hålla dig uppdaterad på kommande möjligheter.
Premier
Premier är ett etablerat rekrytering-, bemanning och inhyrningsföretag från 1993.
Huvudsätet är i Trollhättan, men de har kontor i västra delarna av Sverige och i Kalmartrakten.
Här kan du som söker jobb också registrera dig i deras portal och hålla dig uppdaterad på vilka tjänster som kan passa just dig.
Tips för dig som söker jobb
Här har vi samlat tips för dig som är arbetssökande.
Vi vägleder dig till att sätta mål, kartläggning av dig själv och tipsar om hur du tar dig till intervjun.
Sätt mål
Att sätta upp mål för sina aktiviteter kan vara en svår och bortglömd process. Många sätter upp mål slumpmässigt och ogenomtänkt. Du kanske också glömmer bort en viktig aspekt, nämligen att fråga dig själv vad målet har för värde och betydelse på det personliga planet. Detta kan säkert vara en anledning till att planer spricker och att aktiviteter inte genomförs i slutändan.
Fråga dig själv:
Vad vill jag uppnå?
Vad vill jag med mitt arbetsliv och hur ser jag på min framtida yrkesutveckling?
Ju mer du vet om vem du är, vad du kan och vad du vill desto enklare blir det att söka rätt jobb, skriva en bra ansökan och att lyckas på anställningsintervjun.
Kartlägg dig själv
Genom att tydliggöra för dig själv vilka färdigheter, kunskaper, förutsättningar, yrkesområden och intressen du har, kan du se nya möjligheter.
Vilka är mina kompetenser?
Kompetens är ordet som sammanfattar ditt kunskapsmässiga kapital, det vill säga vad du kan.
Börja med att lista formella kunskaper som utbildning, tidigare jobb, arbetsuppgifter, projekt och andra uppdrag.
Lista sedan dina färdigheter, sådant som du är bra på. Det kan exempelvis vara att organisera, vara effektiv, innovativ, delegera eller att arbeta självständigt.
Vem är jag?
Vad utmärker dig som person? Fundera hur du kan beskriva dig själv med 8-10 egenskaper. Fråga gärna människor i din närhet, både privata och professionella kontakter, vad de uppskattar hos dig och vad de tycker att du är bra på.
Vad vill jag?
Det är den allra svåraste frågan för många. Om du vet vad du själv vill är det enklare att hitta en motiverande och engagerande arbetssituation. Det är viktigt att du utgår från vad du själv vill, dina värderingar och intressen. De val du gör ska vara dina egna och inte styras av andras önskningar. Försök bortse från vad du bör, kan eller inte kan göra. Tänk helt fritt och skriv ner dina önskningar och vad du vill.
- Vilka sorts människor trivs du med och vill vara bland?
- Vad krävs för att du ska känna en positiv känsla inför de arbetsuppgifter som du ska utföra?
- Hur viktigt är det för dig att ditt arbete och den arbetsplats du arbetar på bidrar till en bättre värld, en bättre miljö? Att det du gör uppskattas av kunder, av allmänheten?
- Vilken lön och ersättning behöver du för att känna dig nöjd?
7 steg som tar dig till intervjun
Att komma till anställningsintervju är ett stort och viktigt första steg mot anställning. Följ våra tips för att öka din chans till intervju nästa gång du söker jobb:
- Läs ansökan om tjänsten och plocka ut egenskaper arbetsgivaren eftersöker. Dessa ska vara ord som beskriver dig som person och/eller beskriver din kompetens. De kan vara ord som; ordningsam, serviceinriktad, snabblärd, erfarenhet av yrket med mera.
- Skapa ett riktat CV för tjänsten
Anpassa ditt CV efter den aktuella tjänsten, ta med de egenskaper du plockat ut från jobbannonsen och för in dem i beskrivningarna av dina tidigare erfarenheter. Har du till exempel skrivit noggrann, kan du byta det mot ordningsam om det är ett ord de använder i annonsen för tjänsten. - Ring för att diskutera den aktuella tjänsten
Genom att ringa arbetsgivaren skapar du en första kontakt. Du får även möjlighet att lära dig mer om tjänsten. De kunskaperna kan du använda senare i intervjun. - Skapa ett personligt Brev
Skapa ett riktat personligt brev anpassat för tjänsten, precis som du gjorde med ditt CV. Det personliga brevet ska kännas skrivet till den specifika tjänsten och inte som en allmän ansökan. Här använder du dig av egenskaperna du hittade i jobbannonsen och de ord/uttryck du hörde i ditt telefonsamtal med arbetsgivaren. Du använder orden för att beskriva dina tidigare erfarenheter. - Skicka in din ansökan
Denna består av ett riktat CV och ett riktat personligt brev. - Följ upp din ansökan inom 48 timmar
Senast den andra dagen efter att du skickade ansökan bör du ringa upp arbetsgivaren. På det viset skapar du en relation till arbetsgivaren och du har en god möjlighet att sälja in dig! Du inleder med att säkerställa att din ansökan har kommit fram och du har sedan möjlighet att förklara ditt intresse för jobbet. Du gör ett gott intryck och arbetsgivaren lägger märke till dig. Arbetsgivaren kanske till och med lägger dig på minnet när hen går igenom rekryteringsprocessen. - Ha en bild på dig i dina ansökningshandlingar
Undersökningar visar att du har större chans att komma på intervju om du har en bild med i din ansökan. Bildens kvalitet och utseende är dock av vikt för att ge ett bra intryck.
Här kommer några tips:
- Bilden ska framställa dig på ett positivt sätt – tänk på att ha rätt ljus, skärpa och representativ klädsel.
- Bilden ska gärna vara tagen från halsen och visa hela huvudet.
- Undvik ”selfies”, be hellre någon fotografera dig.
Genom att sedan använda samma bild i ditt CV och det personliga brevet samt placera dina kontaktuppgifter på samma sätt i de båda dokumenten, skapar du ett enhetlighet intryck och framstår som organiserad, strukturerad och professionell.
Våga vara unik för det är du!