Wipro söker en Sourcing Specialist till verksamheterna i Sverige. Nu söker vi dig som har erfarenhet av inköp, är tekniskt kunnig och trivs i en utvecklande och självständig roll!
Som Sourcing Specialist ansvarar du för de strategiska delarna i inköpsarbetet till de producerande verksamheterna i Sverige, dvs Östersund och Bispgården. Du hanterar alla strategiska inköpsaktiviteter för att tillhandahålla och bibehålla låga inköpskostnader, tillgänglighet av material, kvalité av komponenter och ett friktionsfritt samarbete med leverantörer. För att uppnå detta krävs att du har ett nära och gott samarbete med Leverantörer, R&D, Försäljning och övriga kollegor inom sourcing och inköp.
Du är en del av ett Europeiskt Sourcing team och rapporterar direkt till Head of Sourcing Europe i Indien.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

arbeta med de policies och strategier som sätts centralt för respektive leverantör och sortiment
förhandlingar och avtal med befintliga och nya leverantörer
omförhandlingar av leveransavtal och arbeta med kostnadsbesparingar
arbeta med utveckling av leverantörer
arbeta med projektinköp
leverantörskontrakt och leverantörsbesök
administration och prisjusteringar i affärssystemet (Monitor)

Vi söker dig som har

erfarenhet inom inköp, gärna från en liknande position
en relevant utbildning inom området och är tekniskt kunnig
erfarenhet inom producerande industri
goda kunskap i Excel och har tidigare arbetat i affärssystem

Det är en fördel om du har kunskaper gällande olika tillverkningsmetoder inom tillverkande industri. Då du är en del av ett internationellt team och har både utländska och svenska leverantörer är det viktigt att du behärskar svenska och engelska väl.
Som person är du noggrann, detaljorienterad och har en hög grad av kostnadsmedvetenhet. Du trivs med att arbeta i en självständig roll där du har möjligheter att påverka företagets lönsamhet. Din analytiska förmåga gör att du kan lyfta blicken för att se situationer ur ett helhetsperspektiv och exempelvis förstå konsekvenserna av ett leverantörsbyte. Vidare är du ansvarstagande och trygg i dig själv.
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid och lön: Dagtid/Fast lön
Placering: Tjänsten har placeringsort Östersund och kräver ett visst resande.
Övrig information
Ansöka via vår hemsida på www.kornboden.se. Vi ser gärna att du registrerar både ett svenskspråkigt och ett engelskspråkigt CV. Sista dag för ansökan är 2019-01-06 men skicka gärna in din ansökan innan dess då vi arbetar med löpande rekrytering.
Om Wipro
Wipro Infrastructure Engineering (WIN), en division av Wipro Enterprises (P) Ltd, är en av de största oberoende tillverkarna av precisionsmekaniska hydraulcylindrar i världen. WIN är en Tier-1 leverantör till globala OEM-tillverkare av bygg- och jordbruksmaskiner, materialhanteringsutrustning, skogsbruk, tunga och medelstora kommersiella fordon bland andra industrier. WIN har närvaro på 4 kontinenter, 6 länder och 14 tillverkningsställen i Indien, Sverige, Finland, Rumänien, Brasilien och USA. Läs mer om oss på vår hemsida
I vår snabbrörliga värld är det viktigare än någonsin att ha rätt kompetens inom sitt företag. Vår kunskap om dina förutsättningar på den lokala marknaden tillsammans med vår erfarenhet, gör att vi kan hitta och attrahera de medarbetare du behöver för att lyckas ännu bättre. Kornboden Rekrytering & Bemanning jobbar alltid nära dig som kund och våra kontor hittar du i Sundsvall, Örebro, Örnsköldsvik, Hälsingland och Östersund. Kornboden är en del av OnePartnerGroup.
Sökord: inköp, strategisk, leverantör, produktutveckling, försäljning, analys, utveckling, förhandling, avtal, taktisk, inköpare, upphandlare, purchaser