ProfilGruppen är en svensk börsnoterad koncern som utvecklar och tillverkar komponenter och profiler i aluminium. De senaste åren har vi haft en kraftig tillväxt och vi bygger just nu en helt ny produktionsanläggning för att möta den ökade efterfrågan. Idag har vi ca 450 anställda och omsätter närmare MSEK 1400 varav knappt hälften går på export. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet, professionalism och ständiga förbättringar. Läs mer om oss på www.profilgruppen.se.

Dina arbetsuppgifter
Riskkontrollfunktionen har till uppgift att upprätthålla en god risk- och kredithantering. I rollen som Credit and Risk Controller identifierar, kontrollerar, övervakar och rapporterar du företagets krediter, hedging, och övriga finansiella risker. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av bland annat;
• Analysera, följa upp och kontrollera verksamhetens risker kopplade till krediter, valuta och liknande
• Proaktivt ta fram beslutsunderlag relaterade till risker
• Bedömning av risknivå och styrning av kundkrediter
• Styrning av risknivå relaterad till valutahandel och likvida flöden
• Bedriva omvärldsbevakning
• Övrigt förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelning, t ex redovisning

Din profil
Vi söker dig som trivs med att arbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor såväl internt som externt. Du får en unik möjlighet att arbeta nära både verksamheten och ledningen i ett noterat bolag. Vi erbjuder ett spännande jobb där du utifrån din tidigare erfarenhet kan vara med och påverka rollens utformning. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller skaffat dig motsvarande erfarenhet på andra sätt, samt några års erfarenhet av att arbeta med risk- och kreditbedömning i någon form, antingen från handels- eller producerande bolag alternativt från banksektorn.

Som person är du ansvarstagande och har ett proaktivt arbetssätt. Du har god strukturförmåga och även analytiskt sinne för att kunna lösa de komplexa problemställningar du kommer att ställas inför. Då kontaktytorna är många är det fördelaktigt om du är en god kommunikatör och trivs i samarbete med andra men samtidigt klarar av att arbeta självständigt. Då vi är ett tight gäng på ekonomiavdelningen där vi hjälper varandra förväntar vi oss att du hugger i om andra behöver hjälp.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Liwander på 0721-82 55 03 eller Anna Fransson på 0701-49 70 60. Sista ansökningsdagen är den 7 januari 2019, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval.