MittSverige Vatten & Avfall söker:
Process- och utvecklingsansvarig Vatten
På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – Mod. Öppenhet och Helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.
Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar. Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.
Om tjänsten
Som process- och utvecklingsansvarig Vatten har du ett huvudansvar för funktionen dricksvattenproduktion. I rollen ingår följande,

Strategisk och långsiktig planering samt prioritering inom funktionsområdet.
Tillsammans med övriga utvecklingsansvariga föreslå verksamhetsplaner för samlad utveckling av VA-funktionen.
Väga in och planera åtgärdsförslag från bolagsövergripande beslutsunderlag som kan vara aktuella för ettårsplanen samt säkerställa att kommunernas långsiktiga behov prioriteras in i flerårsplanen.
Beställning av projekt som totalt sett leder till en hållbar VA-infrastruktur inom respektive uppdragskommun.
Processutvecklingsfrågor samt stöd vid driftproblem.
Omvärldsbevakning för att inhämta information för att driva utvecklingen inom ansvarsområdet.

Kompetens
Vi söker dig som har Teknisk högskoleutbildning/universitet eller motsvarande kompetens inom Geohydrologi. Det är meriterande om du har teoretisk eller praktisk erfarenhet av processer i vattenverk, vattenprospektering, vattenskyddsfrågor, vattenkvalitetsanalyser etc. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav.
Personliga egenskaper
Som person är du öppen, social och kommunikativ. Du har helhetssyn och förmåga att se sammanhang i långsiktigt perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt
Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.
Vi samarbetar med Kornboden Rekrytering & Bemanning i den här rekryteringen. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast via Kornbodens hemsida www.kornboden.se dock senast 13 januari. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Kornbodens Rekryteringsansvarige Jens Olsson telefon 060-789 05 01
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.
Fackliga representanter
Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36
Kornboden en del av OnePartnerGroup