Vill du vara med och utveckla Ovako i Smedjebacken? Just nu söker vi en Miljösamordnare!

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.
Tjänsten är en direkt rekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom oss Kornboden/OnePartnerGroup och du kommer anställas direkt hos vår kund Ovako.
Ovako erbjuder
Ovako har en stark entreprenöriell anda med effektiva beslutsvägar. Hos Ovako kan du förvänta dig brett och mycket nära samarbete med andra funktioner och verksamhetens chefer och medarbetare. Din roll är en mycket viktig roll för företagets fortsatta framgång inom miljö och kvalitetsarbetet och du kommer att vara en del av ett team med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd hos Ovako erbjuds du: 

Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
Tydliga karriär och utvecklingsmöjligheter som generalist, specialist eller chef.
Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor

Arbetsbeskrivning
Som miljösamordnare hos oss agerar du som specialist inom miljöområdet och stöttar verksamheten i Smedjebacken och Boxholm. I det dagliga arbetet ingår det att stödja platschefer med uppföljning av egenkontroll och andra miljörelaterade frågor. Upprätta och revidera kontrollprogram, instruktioner och rutiner enligt bolagets kvalitets- och miljösystem. Upprätta miljörapporter till myndigheter, kunder och eventuellt andra samarbetspartners. Vi förväntar oss att du självständigt driver arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget kontinuerligt utvecklas och förbättras. För oss är det viktigt att du också har kunskap att arbeta enligt gällande lagar, miljötillstånd och andra krav samt erfarenhet av ett nära samarbete organisationer och myndigheter som utövar tillsyn. Utöver det kommer du att få utveckla och driva Ovako Bars ledningssystem inom ISO 14001 samt av ISO 50001.
Befattningen ingår i Kvalité & Miljö-organisationen för Smedjebacken-Boxholm med placeringsort Smedjebacken.
Kvalifikationer
Vi ser helst att du har relevant högskoleexamen, meriterande är också om du har kunskaper inom miljöjuridik, miljöteknik, kemi eller liknande. Men viktigast för oss är att du har arbetslivserfarenhet inom relevant område. Du är utåtriktad och en god kommunikatör och har inga problem att kommunicera på såväl svenska som engelska.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och som vill arbeta med förbättring och utveckling av Ovakos miljöarbete. Vi ser även att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga samt är drivande och självgående och har tydlig struktur i ditt arbete. Du kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov samtidigt har du en positiv inställning där allt är möjligt och inte rädd för att hugga i där det behövs.
Information om ansökan
Vi tror att din passion och drivkraft finns inom miljö och utveckling och att du är van att jobba i en dynamisk miljö där dina arbetsuppgifter spänner över hela miljöområdet. Som miljösamordnare får du en spännande och viktig roll inom en global koncern med stark lokal anknytning. Vi är mån om våra människor och vi kommer att främja din personliga samt yrkesmässiga utveckling. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Om oss
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern där Kornboden Rekrytering & Bemanning är ett bolag i koncernen. Vare sig du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, funktionslösningar, omställning, utbildning eller HR kan du som kund hos oss räkna med att vi gör allt för att vara snabba och lätta att arbeta med, utan att tumma på vår professionalitet. Vi är helt sonika en komplett leverantör av kompetens inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn. Vi är med våra 1 000 medarbetare hittills verksamma på 25 orter. Med hjälp av vår stora lokala kännedom, engagemang och erfarenhet strävar vi alltid efter att vara den lokalaste samarbetspartnern. Besök oss gärna på www.onepartnergroup.se / www.Kornboden.se