Vi fortsätter vår tillväxtresa och satsar för framtiden! I över 30 år har Formac arbetat för att vara en innovativ och flexibel partner med hög kvalité och service. Idag är Formac en ledande leverantör och utvecklare av varumärkesbyggande specialprodukter till fordonsbranschen, med kunder som exempelvis personbilshandlare och verkstäder inom Skandinavien. Formacs verksamhet är placerad i Växjö, och består idag av en familj om 27 anställda. Läs gärna mer om oss på www.formac.se

Om oss
Formac är ett innovativt och proaktivt företag med över 30 verksamma år som trygg samarbetspartner åt våra kunder i fordonsbranschen. Våra värderingar som bygger på samarbete, ödmjukhet och respekt för varandra är viktiga för oss, och vår historia som familjeägt entreprenörsföretag lever kvar i den goda och familjära stämningen som vi månar om. Företaget är entreprenöriellt drivet och organisationen har korta beslutsvägar, vilket innebär att vi snabbt och framgångsrikt kan svara på marknadens och våra kunders behov.

Vi befinner oss nu i en expansiv utvecklingsfas där vi arbetar för ytterligare ökad effektivitet inom lager och produktion genom enhetliga och väl sammanlänkade processer. Vi söker nu en nytänkande och förändringsdriven logistik- och produktionschef som står för ett modernt, coachande och motiverande ledarskap.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som kombinerad logistik- och produktionschef är en ny funktion på Formac. Vi ser en stor vinning i att man har ansvar för helheten med logistik och produktion för att på så sätt få till effektiva flöden.

Ditt uppdrag som logistik- och produktionschef blir övergripande att leda och vidareutveckla personal, logistik och produktion vid vår anläggning i Växjö. Du ansvarar för att proaktivt leda utvecklingsarbetet och effektivisera flödena gällande logistik- och produktionsprocessen och använder dig av dina tidigare kunskaper i Lean Production.
Personalansvar för ca 7 medarbetare inom lager och produktion ingår, liksom ansvar att utveckla den interna samverkan mellan lager, produktion samt övriga avdelningar ytterligare.

Formac är ett medelstort företag med en platt organisation vilket innebär att tjänsten är bred och du jobbar med såväl strategiska frågor som mer operativa uppgifter. Du kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Andra förekommande arbetsuppgifter är:
– Ansvar för att öka leveranssäkerhet och precision
– Driva utveckling av vårt nya affärssystem, utöka nyttjandegraden och övergripande effektivisera rutiner och processer
– Planering och prioritering av resurser internt
– Upphandla transportlösningar

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som logistik- och produktionschef hos oss bör du trivas med att arbeta i ett proaktivt företag med tydligt affärsfokus, högt tempo och snabb tillväxt. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov, och att du triggas av utmaningen i att bygga upp välfungerande processer och rutiner för lager och produktion. Du kommer vara en nyckelperson i vår utvecklingsresa framåt, varför det är viktig att du är målinriktad och proaktiv med ett utvecklat strategiskt affärstänk.

Vi ser att du brinner för ledarskap och är bra på att motivera och ta till vara på dina medarbetares kompetenser för att därigenom kunna skapa starka team. Du är en rak och samtidigt lyhörd ledare som är engagerad och delaktig i dina medarbetares arbetsvardag. Tillsammans skapar du och dina medarbetare en positiv och stimulerande miljö där ni optimerar verksamheten och uppnår gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har:
– Akademisk utbildning inom ekonomi eller teknik
– Flera års erfarenhet av logistik och produktion (krävs om teoretisk utbildning saknas)
– Erfarenhet av förändringsarbete inom logistik
– Arbetat i ledande ställning i minst 3 år
– Kunskap inom Lean Production
– Mycket goda IT-kunskaper samt erfarenhet av affärssystem

Din ansökan
Sista ansökningsdatum är den 13 januari men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Detta är en direktanställning hos Formac som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39.