Om Metro Therm
Metro Therm började leverera värme 1921, idag är de Sveriges bredaste leverantör av värmeprodukter. Genom deras produkter skapas trygghet – och tid över för annat.

Metro Therm ett personligt företag där nära relationer tillsammans med marknadens främsta produkter i sitt slag är framgångsfaktorer för långvariga samarbeten. De har sitt huvudkontor och centrallager i småländska Kalmar. Bolaget ingår i den expansiva och börsnoterade NIBE-koncernen, med över 20 miljarder i omsättning och cirka 15 000 anställda i världen. METRO THERM täcker hela Sverige med sex egna regionsäljare, vilka utgår från sina regionkontor.

Om tjänsten
Som teknisk säljare hos Metro Therm ansvarar du för att bygga upp försäljning och marknadsföring av produkterna på ditt distrikt. Du kommer att arbeta mycket med att bygga långsiktiga relationer med de olika kundgrupperna och bistå dem med rådgivning och förslag kring produktlösningar.

Dina arbetsuppgifter kommer framförallt innebära:

  • Kundbesök för att presentera nyheter, kartlägga kundens behov och utvecklingsplaner
  • Utveckling av försäljning hos nya kunder
  • Beräkning och dimensionering av fjärrvärmecentraler, värmeväxlare och värmepumpar
  • Offerthantering
  • Delta i olika mässor

I den här rollen förväntas du av att utgå från Stockholm eller dess närhet men det är viktigt att du är beredd på att resa då distriktets geografiska uppbyggnad är förknippad med övernattningar för ett så effektivt och strukturerat säljarbete som möjligt.

Ditt arbete kommer att förläggas framförallt på fältet men beroende på vad som passar bäst för just dig så erbjuds du att utgå från antingen hyrkontor alternativt från hemmet.

Din profil
För att trivas och vara framgångsrik som teknisk säljare tror vi att du drivs av att göra affärer, är strukturerad och resultatorienterad samt har god förmåga att skapa relationer.

Samtidigt som du jobbar tight i ett försäljningsteam, måste du ändå känna dig bekväm med att arbeta självständigt då du kommer att vara ensam representant på ditt distrikt.

För att kvalificeras för tjänsten behöver du ha en bred teknisk förståelse inom värme och ventilation, gärna med erfarenhet från installatörsledet eller konsultledet. Det är meriterande med eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning VVS eller energi. Utöver detta är det meriterande med några års erfarenhet av teknisk försäljning inom VVS-branschen och god förhandlingsvana.

Om OnePartnerGroup
Denna rekrytering sköts av OnePartnerGroup. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan! Alla ansökningar ska inkomma via webben med personligt brev och CV. Vi tillämpar både personlighets- och problemlösningstester i rekryteringsprocessen.

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.