Brinner du för service och försäljning och vill vara en del av ett framgångsrikt team, som genomsyras av samarbete, engagemang, inspiration och glädje? Har du en gedigen erfarenhet och är redo för nästa utmaning inom försäljning av IT-relaterade tjänster och produkter? Då vill vi att du söker tjänsten som kundansvarig säljare hos oss på Hi5.

Om tjänsten
Som kundansvarig säljare är du ansvarig för att vårda och utveckla relationer med nya och befintliga kunder, samt att marknadsföra och presentera vår breda portfölj av produkter, lösningar, konsulttjänster och driftstjänster inom IT-området. Du kommer också att:

 • Ta fram och presentera lösningsförslag
 • Förhandla vid avtal och anbud
 • Samordna och genomföra säljaktiviteter
 • Ansvara för kvalitet i säljprocessen och att överlämning till utförandeorganisationen sker enligt gällande processer och rutiner
 • Nyttja Hi5s samlade kompetens för att säkerställa att vi levererar marknadsledande lösningar till våra kunder.

Till din hjälp kommer du att ha några av landets vassaste specialister inom IT-infrastruktur och systemutveckling, samt väl etablerade partnerskap med IT-branschens ledande tillverkare. Du tillhör Hi5s försäljningsavdelning som idag består av försäljningschef och tre kundansvariga säljare. Utöver detta finns en kundtjänstavdelning som bistår dig med orderadministration, pris- och produktinformation, leverantörskontakter, mm. I arbetet ingår varje år ett mindre antal dagar på resande fot som kräver övernattning på annan ort.

Om dig
Vi söker dig som har kunskap, erfarenhet och bevisat goda resultat av lösningsorienterad försäljning inom IT-området. Du är en erfaren användare av Microsoft Office och vi förutsätter att du är van vid CRM-system och datorn som ditt dagliga arbetsredskap. Du har goda kunskaper i svenska och i engelska. Meriterande är också om du har erfarenhet av:

• Arbete i rollen som kundansvarig säljare (Key Account Manager)
• Förhandling vid avtalsskrivning och anbud
• Erfarenhet av offentlig upphandling och LOU
• Tidigare erfarenhet från försäljning av produkter och lösningar inom:

 • Lagring, virtualisering och backup
 • Nätverk/kommunikation
 • Effektiv klienthantering
 • IT-drift/molnbaserade lösningar
 • Systemutveckling på .NET och SharePoint-plattform
 • Telekomlösningar

Dina Personliga egenskaper
Som kundansvarig säljare på Hi5 är du en lagspelare som sätter stolthet i att nå framgång tillsammans med dina kollegor och kunder. Du tycker också om att ta en tydlig ledarroll i försäljningsarbetet mot dina kunder, och du har förmågan att få kollegor att dra åt samma håll för att nå uppställda mål.

Som person är du initiativrik, resultatinriktad och flexibel. Du är van att självständigt organisera och planera ditt arbete så att uppställda mål uppnås. Vidare har du en förmåga att lyssna på kunden, arbeta fram en teknisk och ekonomiskt attraktiv lösning samt presentera den på ett lättförståeligt sätt.

Du har stor personlig drivkraft med vana att arbeta målfokuserat. För att lyckas i din roll ser vi gärna att du är en bra relationsskapare och har förmågan att skapa arbetsrelaterade nätverk samt tycker om att vara närvarande hos dina kunder. Detta förväntas du göra genom väl förberedda kundbesök och kundaktiviteter där kvalitet i mötet är ett av våra ledord.

Vad kan Hi5 erbjuda?
Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete där du ingår i säljorganisationen för en av regionens ledande leverantörer av IT-lösningar för företag och organisationer. Du får arbeta med marknadsledande produkter och lösningar och kollegor med spetskompetens och mångårig erfarenhet inom sina respektive områden. Vi ansvarar för att du får en grundlig introduktion av företaget, våra system och kunder. På Hi5 får du mycket goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Hi5 är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvarstagande. Som en Hi5:are får du, förutom möjligheten att utvecklas i din yrkesroll, också vara med och utveckla företaget som helhet, där vi kontinuerligt sätter upp våra mål och utvecklingsplaner tillsammans med alla medarbetare. Vi är snabba till förändring och hjälper och stöttar varandra till framgång. Tillsammans bygger vi den bästa arbetsplatsen och ingenting är omöjligt när vi väl bestämt oss för något. Varför göra något bara halvbra när man kan göra det med världsklass?

Intresserad?
Ansökningar hanteras löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup i Umeå. Din anställning blir däremot hos Hi5 från första dagen. Har du frågor så vänd dig till rekryteringskonsult Andreas Lindqvist, andreas.lindqvist@onepartnergroup.se, 073-413 06 11. Vi ser fram emot din ansökan! 

Vad mer behöver du veta?
Hi5 levererar produkter, lösningar och konsulttjänster inom IT-området. Verksamheten bedrivs inom affärsområdena Produktförsörjning, Infrastruktur, Systemutveckling och Drift. Utbudet inom affärsområdet Drift marknadsförs under varumärket Norrmoln® (www.norrmoln.se).

Hi5s erbjudande till marknaden omfattar bland annat spetskompetens inom verksamhetsarkitektur, datalagring, virtualisering, backup, serverinfrastruktur, effektiv klienthantering och Sharepoint/.NETutveckling. Bolaget har väl etablerade partnerskap med de ledande tillverkarna inom IT-branschen. Hi5 är certifierat för kvalitet enligt ISO 9001, miljö enligt ISO 14001 och informationssäkerhet enligt ISO 27001.

På Hi5 finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem.