Är du i början av din karriär och har ett stort tekniskt intresse? Har du en god kommunikativ förmåga och är lösningsorienterad? Då kan det vara dig vi söker! 

Om Toyota Material Handling Sweden
Toyota Material Handling Sweden är Sveriges ledande leverantör av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. Våra lösningar för en säkrare och effektivare materialhantering kompletteras med autotruckar, Toyota I Site fleet management samt analys och rådgivning. Vi marknadsför ett heltäckande sortiment av truckar, där BT och Toyota kompletteras med Kalmar. Företaget utför också service på marknadens samtliga märken. Antalet medarbetare är cirka 440, varav drygt 270 ingår i den rikstäckande serviceorganisationen. Vårt svenska sälj- och servicebolag är en del av Toyota Material Handling Europe, med fabriker i Mjölby, Ancenis (Frankrike) och Bologna (Italien) där över 95 % av våra truckar produceras.

Toytoa Material Handling Sweden växer starkt inom området Logistic Solutions, den del av deras verksamhet där de arbetar med självkörande truckar, s.k. AGV – Automatic Guided Vehicle. 

Dina arbetsuppgifter
I rollen som applikationsingenjör kommer du initialt att ta rygg på en senior applikationsingenjör för att få förståelse kring arbetet. Du kommer även att få gå utbildningar för att utvecklas i din roll.

I rollen som Applikationsingenjör kommer du sedan att främst arbeta med att driftsätta autopilotsystem med fullt automatiserade gaffeltruckar. Du kommer att arbeta med specialiserad mjukvara för att designa och programmera autopilotsystemet samt hantera I/O signaler och PLC kommunikation med system i utrustning i kundens anläggning.

Arbetet sker dels ute hos Toyotas kunder, men också från den egna arbetsplatsen. Projekten avslutas med en installation och driftsättningsfas på kundens anläggning. Du kommer även att arbeta med support och underhåll av befintliga anläggningar ute i landet.

I denna tjänst förekommer resor med övernattning.

Din profil
För att lyckas i rollen som Applikationsingenjör ser vi att du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis elektroteknik/mekatronik alternativt YH utbildning inom automation.
Vidare krävs det att du har B-körkort samt god kommunikativ förmåga i svenska och engelska både i tal och skrift.

Meriterande:
– Arbetslivserfarenhet inom liknande område
– Logistikkännedom
– Erfarenhet av mekatronik

När det kommer till personliga egenskaper är du en strategisk problemlösare som har ett genuint teknikintresse. I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid social förmåga då arbetet ofta utförs ute hos kund.

Övrigt:
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg

Du kommer initialt vara uthyrd som konsult hos oss på OnePartnerGroup med möjlighet till anställning hos Toyota efter provanställningen förutsatt att alla parter är nöjda.
Urval sker löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan till oss!