– Vi söker en Generalsekreterare med goda ledaregenskaper som kan vara en god företrädare för Svenskt Skidskytte och som kan vara med och leda och fortsätta vår framgångsrika utvecklingsresa. 

Beskrivning:
Som Generalsekreterare arbetar du på uppdrag av förbundsstyrelsen och har det övergripande ansvaret för att leda Svenska Skidskytteförbundets verksamhet. Du arbetar med ett stort spektrum av frågor såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt. Som generalsekreterare är du också VD för Biathlon Event AB, som arrangerar förbundets världscup- och VM tävlingar men även andra stora internationella evenemang.
Du har utvecklings-, personal-, budget- och resultatansvar, samt leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en arbetsplats och arbetsmiljö i världsklass där delaktighet och samarbete är centrala frågor. Du leder, samordnar och följer upp värdegrundsarbetet och det dagliga arbetet mot övergripande mål. Du ansvarar även för vidareutveckling, implementering och uppföljning av förbundets strategier mot ”Vision 2026”

I rollen representerar du Svenska Skidskytteförbundet i nationella och internationellasammanhang, t ex i kontakter med Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), och Internationella Skidskytteförbundet (IBU). Du förstår och utvecklar helheten, allt från föreningsliv, barn- och ungdomsverksamhet, till elit. Du är en person som är van att hantera media och trivs att prata inför publik.   Tjänsten innebär resor, kvälls- och helgarbete. Placeringsorten är Östersund.

Kvalifikationer/Personliga Egenskaper:
Vi söker först och främst dig med goda ledaregenskaper. Du är en strukturerad och strategisk ledare som har förmågan att övergripande se helheten, se möjligheter, är utvecklingsorienterad och samarbetsinriktad samt bra på att delegera ansvar och befogenheter. 
I en ledarroll är du förtroendeingivande och du är komfortabel i såväl kommersiella som ideella sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare mot gemensamma mål och resultat. Vidare är du en karismatisk och pedagogisk ledare som vägleder dina medarbetare mot rätt mål.

Du har dessutom en stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt sätt, både internt och externt. Det är en stor fördel om du har ett brett kontaktnät med god insikt och kunskap om idrottsrörelsen och dess struktur, likaså om du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang. Finansiell erfarenhet i form av budget- och resultatansvar är meriterande. Erfarenhet inom vinteridrott är meriterande men inget krav.
Du är bra på att formulera dig både i tal och skrift – både på svenska och engelska, tyska är meriterande men inget krav.

Anställningsvillkor:
Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner.

Övrig information: 
Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt.
Sista ansökningsdag 2020-02-16.