Alf Pettersson AB växer ytterligare och vill nu förstärka laget med en försäljningschef med god förmåga att leda ett team. Denna roll blir en sammanhållande länk för att stärka säljorganisationen, implementera nya arbetssätt och öka vår marknadsnärvaro. Vår verksamhet bygger på långsiktiga samarbeten med valda kunder, och deras affärsnytta är vår ledstjärna. Vi söker nu en strukturerad lagledare för att fortsätta vår tillväxtresa.
Varierande arbetsuppgifter, korta beslutsvägar, goda arbetskamrater
och ett företag som månar om sin personal är vad vi erbjuder. Dessutom möjligheten att få tänka fritt, täta relationer med de största kunderna och en stor utvecklingspotential.

Om Alf Pettersson

Alf Pettersson AB i Alingsås med sina 40 medarbetare konstruerar och tillverkar egna och kundunika produkter, huvudsakligen tillbehör till lastbil. Företaget har en stark utveckling i ryggen med tillbyggen, utökad maskinpark och förstärkt organisation. Företaget fortsätter nu sin tillväxtsresa vilket har skapat behov för ytterligare resurser på marknadssidan. Alf Pettersson AB är marknadsledande på den nordiska marknaden för lastbilstillbehör. På vårt huvudsäte i Alingsås har vi konstruktion, tillverkning och lager. Under 2019 har vi etablerat ett finskt dotterbolag med kontor i Vasa.

Din roll som Försäljningschef

Som Försäljningschef har du nära kontakt med ledningsgruppen och omvandlar företagets försäljningsstrategier till praktiska handlingar. Du ansvarar för marknadsplanen, strukturerar försäljningsarbetet och utvecklar verksamhetens försäljningsprocesser. Du blir lagledare för våra nuvarande säljare, både i Alingsås och på vårt försäljningskontor i Finland. Du förväntas själv ta en aktiv roll i dialogen med kunder. Dessutom kommer du stundtals samarbeta med produktchefen och leda lanseringsprojekt för att säkerställa lyckade marknadsintroduktioner på både svenska och internationella marknader.

Hur du är som person 

Du är strukturerad och har förmågan att systematisera Ditt och andras arbete. Du är inspirerande, pedagogisk och lägger stort fokus på att stötta Dina kollegor. Framgång är inte den enskildes bedrift utan ett resultat av lyckat lagspel. Vi värdesätter ditt relationsskapande mer än din tekniska förmåga. Tjänsten som försäljningschef är en nytillsatt roll, vilket innebär att det finns möjlighet att, i samråd med ledningen, påverka rollens exakta utformning.

Krav för att klara av rollen

För att klara av rollen behöver du ha god förståelse och kunskap för affären. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av försäljning och relevant slutförd universitetsutbildning/eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Studier på masternivå är meriterande.

Som försäljningschef är ledarskap en del av din vardag och du ansvarar för både din egen, såväl som teamets utveckling. Du är en god kommunikatör, har god struktur och har ett analytiskt sinne som gör att du kan upptäcka och hantera avvikelser från ordinarie planering. Vår verksamhet bygger på långsiktiga affärer och vi värdesätter därför förmågan att bygga och vårda långsiktiga affärsrelationer.
 

Om OnePartnerGroup 

Denna rekrytering görs av OnePartnerGroup i Borås, Rekryteringskonsult Pauline Pettersson och Senior Rekryteringskonsult Pernilla Lager. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar om tjänsten. Vi kommer att tillämpa löpande urval i den här processen, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I samtliga rekryteringsprocesser använder vi oss av personlighets- och problemlösningstester. Vi behandlar enbart ansökningar inkomna via tjänstens webbsida på OnePartnerGroup med personligt brev och CV.

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.

www.onepartnergroup.se