Om Aebi Schmidt

Aebi Schmidt Group är en global leverantör av innovativa tekniska problemlösningar för rengöring och röjning av trafikytor såväl som klippare för krävande terränger. Vårt sortiment omfattar fordon, tillbehör och påbyggnadsutrustning. Tack vare vår mångåriga och internationella erfarenhet är vi en trygg partner och ledsagare för våra kunder. Med ett service- och tjänsteprogram, anpassat till kundbehoven, erbjuder vi våra kunder den perfekta lösningen för nära nog varje problem!
Aebi Schmidt erbjuder ett tätt servicenätverk, ett snabbt och kompetent arbete av våra servicetekniker och en snabb leverans av reservdelar.
Med vårt sälj- och servicecenter i Skänninge och våra servicebilar med tekniker som täcker hela Sverige finns vi alltid nära kunden.

Servicetekniker – arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att genomföra felsökning, funktionstester och service på företagets maskiner och produkter. Den största delen av arbetet sker ute på fältet hos Aebi Schmidts kunder i norra Stockholm och angränsande län. Arbetsresor med övernattning kan förekomma.

Att löpande och utan dröjsmål rapportera tid- och materialförbrukning direkt efter avslutat arbete och vid dagens slut.

Via manualer, kurslitteratur samt via nätet ta del av tekniska manualer och teknisk dokumentation för de produkter som ingår i företagets produktportfölj.

Inför varje servicejobb förbereda dokumentation, reservdelar och verktyg för att på så sätt säkerställa ett så resurseffektivt arbetssätt som möjligt.

Att vara konsulterande och rådgivande gentemot våra kunder och aktivt erbjuda merförsäljning, utbyte och uppgraderingar och förbrukningsdelar.

Besöka kund för teknisk bedömning av utrustning/system/förutsättningar för kommande försäljning/service. 

Kvalifikationer och erfarenhet:

Lämplig utbildningsbakgrund kan vara gymnasieutbildning med inriktning mot el, mekanik/hydraulik, finmekanik eller motsvarande.

Tidigare erfarenhet av felsökning och service av skogsmaskiner och lantbruksmaskiner är mycket meriterande.

Önskvärt med vana av digital felsökning med dator och multimeter.
God datavana krävs och har du erfarenhet av att arbeta i SAP och Movilizer är det meriterande.

Du behärskar engelska i tal och skrift, kan du även tyska är det ett plus.

B-körkort är ett krav, C-behörighet är meriterande.

Personliga egenskaper:

Vi söker en teknisk och nyfiken person som drivs av problemlösning och utveckling.
Du tycker om att ”meka” men är också intresserad av teknisk utveckling och är lyhörd för förändringar och nya arbetsmetoder.

I rollen som Servicetekniker kommer du att träffa många människor och det är därför väldigt viktigt att du är prestigelös och tycker om att samarbeta med andra. Du har ett kundfokus och är alltid mån om att leverera hög kvalitet i ditt arbete. Då en stor del av ditt arbete sker på fältet ute hos kunder är en viktig egenskap att kunna planera och ta ansvar för sin egen tid.

Du är en stabil och trygg person som kan hantera snabba förändringar och är van att arbeta oregelbundna arbetstider.

Övrigt:

Denna rekrytering sker via OnepartnerGroup Stockholm Bemanning AB och är en hyrrekrytering. Detta innebär att du inledningsvis blir anställd av OnePartnerGroup under 6 månader för att därefter övergå i en tillsvidareanställning hos Aebi Schmidt.

OnePartnerGroup och Aebi Schmidt har givetvis kollektivavtal och i det här uppdraget tillämpas Teknikavtalet IF Metall.

Tjänsten ska tillsättas under Augusti/September 2020.

Urval sker löpande så sök tjänsten redan idag eller tipsa en vän!

Välkommen med din ansökan via vår hemsida. Ansökningar inkomna på annat sätt kommer inte att kunna behandlas.