Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med cirka 45 000 anställda i 47 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret är lokaliserat i Lidköping. Vi erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden – lantbruk, livsmedel och miljö.

Vi är en verksamhet som expanderar kraftigt i vår mission att bidra till global hälsa, erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i en internationell koncern och olika förmåner. Nu ska vi utöka IT-solutions avdelningen och söker en Business Analyst med placering i Lidköping på Eurofins Environment. Totalt är vi 16 personer fördelade på tre team varav elva i Lidköping.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara länken mellan den dagliga verksamheten och systemutvecklarna. Du har en stor roll vid utveckling av nya och befintliga system, ta emot kravställningar och projektleda olika insatser. Du är med när system ska upphandlas och uppdateras genom att göra analyser. Dokumentation och utbildning för användarna hör också till arbetsuppgifterna. Det kan även ingå testning av funktionalitet, ta fram mallar för testning, utforma krav och kriterier. Då arbetet innebär stor frihet under ansvar krävs att du är driven, har en egen planeringsförmåga och struktur samt en god social förmåga då du träffar många människor. Vidare är du lösningsfokuserad och har en allmänt bred kunskap.

Är du utbildad systemutvecklare/systemvetare, civilingenjör eller har många år från liknande bransch, då kan denna tjänst vara rätt för dig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från laboratorie- eller processindustri. Du har goda datorkunskaper, framförallt i Excel. Även goda kunskaper i svenska och engelska krävs då båda språken förekommer. Körkort krävs då resor kan förekomma.

Arbetet är på heltid och tillsvidare, provanställning tillämpas. Arbetstiderna är förlagda till dagtid med viss flexibilitet. Urval och intervjuer sker med start i januari (2020-01-07) och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, varför du är välkommen med din ansökan redan idag!