Borox stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 70% av produktionen går på export. I Sverige säljs produkterna framför allt genom Swecon och Lantmännen, vilket ökar tillgängligheten, minskar fraktkostnader och stilleståndstider för maskinägarna. Borox har dotterbolag i Sydafrika samt egna säljorganisationer i Tyskland och Östeuropa. Vi når därmed ut till de stora maskin- och skoptillverkarna i Europa och på andra sidan Atlanten.
Borox International AB:s uppgift är att utveckla, producera samt marknadsföra slitstål med bästa slitstyrka och att hålla hög servicegrad gentemot kunderna. Läs gärna mer på www.borox.com

Om oss
Borox International AB:s affärsidé är att utveckla, producera samt marknadsföra slitstål med bästa slitstyrka och att hålla hög servicegrad gentemot kunderna. Vi är ett stabilt företag i stark tillväxt med hög återinvesteringsgrad i maskinpark, automation och byggnation. Borox grundades redan 1920 och vår anrika historia och stabila grund i kombination med vår vilja att ständigt effektivisera och modernisera vår verksamhet har möjliggjort vår nuvarande starka positionering på marknaden.

Vi söker nu en nytänkande och proaktiv Automationsingenjör Robot och PLC med kapacitet och vilja att vara med och utveckla organisationen och möjliggöra ytterligare tillväxt. Brinner du för automation och utveckling? Då vill vi höra mer från dig!

Dina arbetsuppgifter
Som automationsingenjör blir ditt övergripande ansvar att utveckla och driva automatiseringsarbetet i produktionen på vår anläggning i Eneryda. Du verkar som projekt- och förbättringsledare, och du har ansvaret hela vägen från behovsanalys till genomförande och implementering av automatiseringsprojekten. Du effektiviserar och automatiserar processer och rutiner genom att arbeta med ständiga förbättringar utifrån Lean. I din roll arbetar du i nära samarbete med servicechefen och underhållsansvarig samt produktionsledningen. Du ingår i den lokala styrgruppen och rapporterar till platschefen.

Rollen som automationsingenjör innebär till stor del även operativt ansvar för programmering, underhåll samt uppdateringar av företagets robot- och PLC-system. Du tar fram och uppdaterar instruktioner för robot- och PLC-drift samt utbildar operatörer både internt och hos externa samarbetspartners.

Borox är ett medelstort företag med en platt organisation och snabba beslutsvägar vilket innebär att tjänsten är bred och du jobbar med såväl strategiska frågor som operativa uppgifter som programmering i produktionen.

Dina ansvarsområden
• Utbilda operatörer i drift av automatiserade anläggningar
• Kontakt med systemleverantörer och extern servicepersonal
• Medverka i och driva förbättringsarbete
• Påkalla och initiera underhåll vid behov
• Driva projekt inom beslutade ramar
• Rapportera framdrift i projektgruppen
• Ta fram instruktioner för robotar/robotsystem
• Genomföra omvärldsbevakning inom automationsområdet

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som automationsingenjör hos oss bör du trivas med att arbeta i en förändringsdriven organisation som ger stort utrymme för dina ambitioner att förverkliga goda idéer. Vi ser att du brinner för automation och du trivs med att ha ett brett helhetsansvar för dina uppdrag och processer samt har en god förmåga att se helheten. Du är driven, självgående och lösningsorienterad med en mycket god förmåga att involvera och samarbeta med dina kolleger för vår gemensamma framgång. Vidare behöver du vara affärsmässig, målinriktad, strukturerad och proaktiv för att kunna nå våra ambitiösa automatiserings- och effektiviseringsmål. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens och våra kunders skiftande behov.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar.

För att vara aktuell för tjänsten har du
• lägst tvåårig yrkeshögskola (YH) inriktning automations- och robotteknik
• minst fem års erfarenhet från liknande tjänst eller annan likvärdig kompetens och erfarenhet
• vana och kunskap av arbete med ABB-robotar och programsystem
• vana och kunskap av arbete med Siemens styrsystem
• kunskap i C++
• kunskap och erfarenhet av Vision-system
• Mycket goda vana av Office-paketet
• mycket god engelska samt svenska i tal och skrift

Ansökan
Sista ansökningsdatum är den 13:e januari 2019, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. Detta är en direktanställning hos Borox som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39.