Inkl
ude
ring

Inkludering

Är du nyanländ? Har du begränsat med utbildning och arbetslivserfarenhet? Eller har du kanske sökt jobb under en längre tid? Inga av dessa faktorer ska vara ett hinder för dig när du vill komma in på arbetsmarknaden. Vi tror att drivkraft, engagemang och talang är attraktiva egenskaper i dagens arbetsklimat. Och vi tror på inkluderande arbetsplatser där mångfald är en styrka.

Det viktiga är inte var man kommer ifrån utan vart man är på väg. Oavsett bakgrund och erfarenhetsnivå vill vi att du ska hitta ett jobb där du får chans att visa vad du går för. Ett vanligt första steg är praktik, som i många fall leder till anställning. Vi uppmanar arbetsgivare att våga satsa på talang och driv snarare än erfarenhet, samtidigt som vi stödjer dig i att framhäva dina styrkor och fördelar för arbetsgivare.

När du väl är på en arbetsplats så är det viktigt att du kommer in i gemenskapen, blir bekant med de rutiner som gäller, och känner dig trygg. Alla medarbetare har olika förutsättningar och personligheter, och att kunna kommunicera och samarbeta är en utmaning för alla. Därför finns vi här för att coacha dig och kanske även din arbetsgivare, så att ni får ett bra samspel och du trivs på jobbet.

För att arbetet ska kännas roligt och meningsfullt behöver det vara tydligt vad som förväntas av en och vilka ansvar och friheter en har. Dessa saker ska din arbetsgivare se till att du förstår och är okej med. Det är också viktigt att det finns möjligheter för dig att utvecklas och ta nästa steg på karriärtrappan. Även detta hjälper vi arbetsgivare att tillgodose, exempelvis genom internutbildning.

Är det något annat du funderar på?